Welkom bij SamSam kinderopvang!

De collega’s van de afdeling kindplanning hebben jullie inschrijving ontvangen. Zij puzzelen er dagelijks op los om binnen de pedagogische en wettelijke kaders een optimale bezetting van de verschillende locaties en groepen te realiseren. Dit doen ze om zoveel mogelijk kinderen een waardevolle plek te bieden om zich te ontwikkelen en plezier te hebben.

Als ouder of verzorger heb jij echter ook invloed op de snelheid van plaatsing van jouw kind. Hoe vergroot jij de kans op een opvangplek voor jouw kind? Hieronder geven we enkele tips, die bijdragen aan het verkrijgen van een plaatsing bij SamSam kinderopvang.

Tip: Geef wijzigingen tijdig door 

Opvangbehoeften veranderen door de tijd en soms vul jij de opvang voor jouw kind op een andere wijze in. Hierboven gaven wij al aan dat de kindplanners van de afdeling kindplanning dagelijks aan het puzzelen zijn om zowel nu als in de toekomst zoveel mogelijk kinderen een mooie opvangplek te kunnen bieden. Ook de veranderingen in jouw situatie hebben daar invloed op. 

Ons advies aan (aanstaande) ouders: geef je wijzigingen altijd tijdig door, zodat hier in de planning al zo vroeg mogelijk rekening mee kan worden gehouden. Ook als je op de wachtlijst staat, maar een opvangplek hebt gevonden bij een andere organisatie. Geef het even door. Je helpt er in ieder geval een andere ouder en kind mee! 

Tip: Bied flexibiliteit, zowel qua voorkeursdagen als qua voorkeurslocatie

De maandag, dinsdag en donderdag zijn traditioneel de meest aangevraagde dagen bij kinderopvangorganisaties. Dit betekent dat er op woensdagen en vrijdagen vaak nog opvangplekken beschikbaar zijn, terwijl de overige dagen volledig zijn bezet. Daarnaast komt het ook voor dat de kinderopvanglocatie van jouw voorkeur een wachtlijst heeft en dat een andere locatie van SamSam kinderopvang, die iets verderop zit wel plaats heeft voor jouw kind.

Ons advies aan (aanstaande) ouders: zorg dat minimaal één van jouw voorkeursdagen de woensdag of vrijdag is. Daarnaast is het vrijwel altijd mogelijk om in eerste instantie gebruik te maken van niet-voorkeursdagen en een andere locatie van SamSam kinderopvang. Je blijft dan uiteraard op de wachtlijst staan voor jouw voorkeursdagen en voorkeurslocatie.

Vragen over plaatsingsbeleid en wachtlijsten bij SamSam kinderopvang? 

Vanuit de afdeling kindplanning proberen wij jou zo goed mogelijk te informeren over de status van jouw inschrijving. Heb je echter vragen, aarzel niet om contact met ons te zoeken! Neem ook eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen. Misschien vind je het antwoord op jouw vraag daar al. Stuur je ons liever een contactverzoek? Vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met je op.