Activiteiten

Bij SamSam dagen we de kinderen uit om hun fantasie en creativiteit te gebruiken om zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken! Kinderen zitten van jongs af aan al vol talenten en wij geven ze ruimte voor deze ontdekkingstocht.

Kindgericht

Er zijn geen vaste thema’s: we kijken wat er bij de kinderen speelt en maken hier een thema van. Samen met de kinderen onderzoeken we het thema van begin tot eind: we organiseren zelf activiteiten en hebben ook externen die activiteiten komen doen.

Zintuigen

Baby’s hebben een natuurlijke behoefte om de wereld via hun zintuigen te verkennen. Daarom werken we op de babygroepen niet met thema’s, maar bieden we hier sensomotorische activiteiten aan. Alles wat de baby hoort, ziet, aanraakt, ruikt of proeft, biedt een basis voor het leren in de toekomst!

Procesgericht

Bij SamSam maken de kinderen geen werkjes, maar draait het om het proces. Welke ervaringen en ontdekkingen doen kinderen op tijdens de activiteit: hoe voelen verschillende materialen bijvoorbeeld, of hoe werkt een pincet of pipet?