Inrichting en spelmaterialen

Bij SamSam zijn de ruimtes zo ingericht dat ze uitdagen tot creativiteit, waarbij er vooral gebruik wordt gemaakt van passief speelgoed en natuurlijke materialen, zodat kinderen zelf op ontdekking kunnen gaan en kunnen experimenteren. We kijken naar onze inrichting vanuit de ogen van het kind!

Alles op kindhoogte

Alles bij SamSam is op kindhoogte; lage tafels en lage stoelen, maar ook lage kasten met speelgoed op kindhoogte, zodat kinderen zelf dingen kunnen pakken- en opruimen. Dit doen wij om de  zelfredzaamheid te stimuleren, wat zelfvertrouwen geeft!

Speelmateriaal

Het speelgoed dat wij aanbieden sluit zoveel mogelijk aan bij de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Bij SamSam maken we veel gebruik van natuurlijke en open eind materialen. Dit zijn materialen die je op verschillende manieren kunt gebruiken, kinderen moeten hun fantasie en creativiteit gebruiken om hier iets van te maken. De materialen nodigen uit om ze verder te onderzoeken.

Speelhoeken

De speelhoeken op de verschillende groepen zijn aangepast aan de ontwikkelfase passend bij de leeftijd de groep. Voor de jongste baby’s is er een plek waar zij zich rustig kunnen terugtrekken, bij de dreumesen is er meer ruimte voor klimmen en klauteren en voor de oudere kinderen is er plek voor meer fantasiespel en fijne motoriek.