Verantwoord opgroeien

Bij SamSam denken we aan de wereld van morgen en dragen wij ons steentje bij aan het gezond en verantwoord opgroeien van kinderen. Bewust kiezen we voor biologisch, suikervrij en vegetarisch eten en drinken. We vinden het belangrijk dat kinderen de natuur kunnen ervaren en leren over duurzaamheid.

Buitenspelen

Buiten spelen is niet alleen gezond. De natuur is een uitnodigende, rijke en ongevormde ruimte die uitnodigt tot ander soort spel dan binnen. De buitenomgeving is aanleiding om te onderzoeken, samen te spelen, te verzamelen en te exploreren. Het gebruik van alle zintuigen komt hierin terug! Daarom gaan we bij SamSam met de kinderen vanaf 1 jaar iedere dag naar buiten, ongeacht het weer!

Natuur naar binnen

We vinden het belangrijk dat kinderen leren met respect om te gaan met de natuur. We voeren gesprekken met de kinderen over de natuur. De natuur hoeft natuurlijk niet alleen buiten te blijven, we nemen de natuur ook mee naar binnen! Op de groepen staan planten waar we met de kinderen voor zorgen en in het seizoen gaan we aan de slag met moestuinieren!

 

Verantwoorde voeding

Bij SamSam werken we met natuurlijke materialen en kiezen we bewust voor biologisch, suikervrij en vegetarisch eten en drinken. Zo denken we aan de wereld van morgen en dragen wij ons steentje bij aan het gezond en verantwoord opgroeien van kinderen.