Onze overtuiging

Bij SamSam geloven we er in dat kinderen vol talenten zitten en zelf vorm geven aan hun eigen ontwikkeling. Ze zijn van nature nieuwsgierig en onderzoeken de wereld met alles wat in hen zit!

Bij SamSam bieden wij kinderen, van 0 – 12 jaar, in een geborgen omgeving een uitdagende dag waarin we ons samen verwonderen over alledaagse dingen. We onderzoeken en experimenteren, zo leren wij kinderen in situaties creatief en oplossingsgericht te denken. SamSam is een plek waar kinderen zich ontplooien tot gelukkige, zelfstandige kinderen vol zelfvertrouwen die oog hebben voor de wereld, de natuur en de mensen om zich heen.

Zelfredzaamheid

Zelf broodjes smeren, uit echte bekers drinken en zelf aan- en uitkleden; bij SamSam leren de kinderen zelfredzaam te zijn. Door dingen zelf te doen kunnen kinderen succeservaringen opdoen, wat bijdraagt aan het zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld!

Verantwoord opgroeien

Bij SamSam werken we met natuurlijke materialen en kiezen we bewust voor biologisch, suikervrij en vegetarisch eten en drinken. Zo denken we aan de wereld van morgen en dragen wij ons steentje bij aan het gezond en verantwoord opgroeien van kinderen. In gesprekken en activiteiten besteden we veel aandacht aan de natuur en duurzaamheid en we gaan iedere dag naar buiten!

Kindgericht

We volgen het initiatief van het kind en nemen kinderen serieus en dat zie je overal in terug: de inrichting, de echte materialen, de activiteiten en de benadering naar kinderen toe. Tijdens activiteiten staat de ontdekkingstocht van de kinderen centraal!