Veelgestelde vragen

Het inschrijven van je kind is een proces waar veel bij komt kijken. Wij zijn er om al jouw vragen te beantwoorden en je te ondersteunen. Neem gerust een kijkje bij onze veelgestelde vragen. Misschien staat het antwoord op jouw vraag hier al tussen. Mocht dat niet zo zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

Inschrijving en wachtlijst

Je kunt je vrijblijvend en kosteloos bij ons inschrijven via de website. In het online inschrijfformulier geef je je wensen aan. Zodra wij het formulier hebben ontvangen, krijg je van ons een automatische bevestiging. Vervolgens neemt afdeling Kindplanning zo snel mogelijk contact met je op om de gegevens door te lopen. Afhankelijk van de beschikbaarheid op de gevraagde locatie sluiten we een contract af of zetten we je op de wachtlijst.

Het is goed om te weten dat we altijd tot ongeveer 6 maanden voorafgaand aan de gewenste startdatum plannen.

Bij SamSam kinderopvang vinden we het belangrijk dat we de kinderen een stabiele omgeving bieden waarin ze zich veilig voelen. Vanuit onze pedagogische visie vragen wij een minimale afname van 2 opvangdagen per week (in overleg 1 dag mogelijk). Voor de BSO geldt een minimale afname van 1 dag. Flexibele opvang is helaas niet mogelijk.

Wanneer je bij het inschrijven nog niet precies weet vanaf wanneer en voor hoeveel dagen per week je opvang nodig hebt, is het verstandig om je kind aan te melden voor de vroegst mogelijke datum en voor het aantal dagen waarvan je denkt dat je ze nodig hebt. Deze details kun je later altijd nog wijzigen zodra je hier meer zicht op hebt

Er zijn bij het plaatsen en plannen van kinderen verschillende factoren die meespelen. Dit zijn de combinatie van de gewenste dagen en startdatum, leeftijd van het kind en opzeggingen van kinderen die al geplaatst zijn.  We houden hierbij altijd rekening met de beroepskracht-kindratio.  In sommige situaties krijgen kinderen voorrang denk aan broertjes en zusjes van al eerder geplaatste kinderen. Indien er een plek beschikbaar komt nemen wij contact met jullie op voor de verdere invulling van het contract. We streven ernaar zoveel mogelijk kinderen een plekje te geven binnen SamSam kinderopvang en zullen altijd met u meedenken.

Contract en betalingen

Contracten kunnen niet tijdelijk worden gepauzeerd.

All-in BSO-contracten zijn inclusief studie- en margedagen, dit betekent dat vakanties en studie- en margedagen binnen het pakket vallen.

Tot 3 maanden voor de startdatum is annuleren geheel kosteloos. Wanneer je binnen 3 maanden voorafgaand aan de startdatum (gedeeltelijk) annuleert zitten hier kosten aan verbonden. Bij annulering tussen 1 en 3 maanden voor de geplande startdatum brengen wij € 250,- in rekening. Bij annulering minder dan 1 maand voorafgaand aan de startdatum worden de volledige kosten van de eerste maand opvang in rekening gebracht.

Voor informatie over incassogegevens en andere betalingsvragen verwijzen we je door naar onze algemene (betalings)voorwaarden. Mocht je er niet uit komen, neem dan contact met ons op.

Contracten moeten worden opgezegd per mail (naar kindplanning@samsamkinderopvang.nl), mondeling is dit niet mogelijk. Bij opzegging geldt een opzegtermijn van 1 maand. Het is belangrijk om hierbij ook de kinderopvangtoeslag tijdig op te zeggen om onnodige terugbetalingen te voorkomen. Het contract loopt automatisch af na de 4e verjaardag.

Wanneer je besluit om voor kinderopvang of buitenschoolse opvang te kiezen kun je kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst aanvragen. Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming voor ouders in de kosten van de kinderopvang. De hoogte van deze toeslag wordt gebaseerd op het bruto verzamelinkomen en het aantal kinderen binnen het gezin wat gebruikmaakt van kinderopvang.

Kinderopvangtoeslag aanvragen is een eigen verantwoordelijk die door beide of een van de ouders moeten worden aangevraagd via de Belastingdienst. SamSam kinderopvang is hiervoor niet verantwoordelijk.

Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag zijn er een aantal voorwaarden:

  • Inwonende kinderen staan ingeschreven op het woonadres van de ouder(s)
  • Jij als ouder of je toeslagpartner betaalt de kosten voor de opvang
  • Beide ouders/verzorgers werken of krijgen een UWV of gemeente bijdrage op grond van de Wet Kinderopvang.

Meer weten over kinderopvangtoeslag of toeslag bereken op de website van de belastingsdienst, klik hier.

Ruildagen, sluitings- en openingstijden

Extra dagen of ruildagen kun je aanvragen via onze OuderApp. De leidinggevende of pedagogisch medewerker van de locatie kan via de app een aanvraag goedkeuren bij voldoende ruimte op de groep, of afwijzen wanneer de groepsgrootte een extra kind niet toelaat. De ouder krijgt hiervan een bericht.

SamSam kinderopvang is vijf dagen per week, 52 weken per jaar, geopend van 7.30 – 18.30 (met uitzondering van onze locaties Westerpark en Frederik Hendrik, deze zijn van 7.45 – 18.15 geopend). De BSO is geopend na schooltijd tot 18.30 en tijdens studie-, marge- en vakantiedagen. Tijdens studie-, marge- en vakantiedagen opent een BSO om 7.30 de andere BSO om 8.30.

Aan het begin van het jaar of tijdens het intakegesprek wordt de sluitingskalender gecommuniceerd via onze OuderApp. We zijn gesloten op onze jaarlijkse studiedag en tijdens nationale feestdagen. Op oudjaarsavond en kerstavond sluiten wij om 17.00. Voor alle sluitingsdata geldt dat deze niet geruild kunnen worden voor een andere opvangdag. De kosten hiervan zijn berekend in het vaste uurtarief.

Op de locatie

Bij SamSam kinderopvang werken we op onze locaties voornamelijk met horizontale groepen. In een horizontale groep zitten kinderen samen met leeftijdsgenootjes. Zo hebben we op onze locaties aparte baby-, dreumes- en/of peutergroepen. Zodra je baby een dreumes of peuter wordt, stroomt hij/zij door naar de volgende groep. Een verticale groep vind je op onze locatie Frederik Hendrik (Amsterdam) en Stadshart (Amstelveen). Op de verticale groep op onze locatie Frederik Hendrik zitten kinderen van nul tot drie jaar oud. Op de verticale groep op onze locatie Stadshart zitten kinderen van nul tot vier jaar oud. Jonge kinderen groeien op met de oudere kinderen op de groep.

Zeker, wij vinden het heel belangrijk dat jullie een goede start maken bij SamSam kinderopvang. Een nieuwe stap naar de kinderopvang is spannend en om jullie hierin goed te begeleiden plannen wij altijd wenmomenten in. Deze worden voorafgaand aan de startdatum door de locatiemanager met jullie ingepland. Wendagen worden opgebouwd van 2-6 uur per dag in ongeveer 3 dagen. Het is goed om hier rekening mee te houden met de startdatum wanneer jij weer aan het werk gaat.

Heb je ergens zorgen over, wil je iets bespreekbaar maken of een klacht indienen, dan vragen we om contact op te nemen met de locatiemanager. We gaan graag samen om de tafel zitten om tot een oplossing te komen. Vaak kan een persoonlijk gesprek al helpen om de lucht te klaren.

Mocht je er niet uitkomen op de locatie of toch liever direct een klacht bespreken en/of indienen dan kan dit via klachten@samsamkinderopvang.nl. Houd er rekening mee dat een formele klacht schriftelijk ingediend moet worden.

Als kinderopvangorganisatie onderschrijven wij het belang van het volgen van het Rijksvaccinatieprogramma. Dit is noodzakelijk om de kinderen die niet ingeënt kunnen worden en baby’s die nog niet volledig ingeënt zijn, te beschermen. Bij SamSam kinderopvang laten we alle kinderen toe tot de opvang (gevaccineerd en ongevaccineerd) en volgen we altijd de richtlijnen van het RIVM.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

Neem dan contact met ons op door het formulier hiernaast in te vullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hoe wil je dat we contact met je opnemen?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.