Locatie Amsterdam | Westerpark

SamSam is gelegen op het culturele Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Het Westergasfabriekterrein staat bekend om zijn prachtige historische gebouwen en is een gebruiksvriendelijk park met allure. Regelmatig vinden er evenementen plaats waar wij met de kinderen aan kunnen deelnemen, zoals Cinekid, de schaatsbaan en Circus Zanzara.

We gunnen ieder kind een SamSam!

Locatiemanager

Britt van den Berg

Vul het inschrijfformulier in om je kind aan te melden bij SamSam.

SamSam heeft een wachtlijst. We zijn een klein kinderdagverblijf met per dag 22 plekken voor kinderen van 10 weken tot 2,5 jaar en 24 plekken voor kinderen van 2 tot 4 jaar. We doen ons uiterste best zo goed mogelijk uw wensen aan te laten sluiten bij de mogelijkheden.

Op onze locatie Westerpark organiseren wij 4x per jaar een open avond van 19.00 – 20.00 uur. Voor dit jaar staan deze gepland op:

woensdag 28 februari 2024
woensdag 1 mei 2024
woensdag 11 september 2024
woensdag 27 november 2024

U kunt zich hier aanmelden voor een van onze open avonden!

Het uurtarief dat SamSam Westerpark hanteert in 2024 is € 12,16

Extra hele dag € 127,68

Dagelijks is SamSam 10,5 uur geopend.

SamSam is 52 weken per jaar geopend van maandag tot en met vrijdag. We zijn  open van 7:45 tot 18:15. Jaarlijks hebben we een studiedag. Deze dag is SamSam gesloten. Tevens zijn we de verplichte vrije dagen gesloten. Op 24 en 31 december sluiten we om 17:00.

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) controleert elk jaar of onze voorzieningen voldoen aan de landelijke kwaliteitsnormen en -eisen. SamSam voldoet aan alle eisen van de Wet kinderopvang. De inspectierapporten van de GGD zijn openbaar. Via het LRK (Landelijk Register Kinderopvang) is al onze informatie te vinden en te downloaden. Klik hier om naar het LRK van SamSam Westerpark te gaan en het GGD rapport te downloaden.

Hoe reken ik mijn kinderopvangtoeslag van de belastingdienst uit?

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten die ouders maken voor kinderopvang. De overheidsbijdrage is afhankelijk van het inkomen van de ouders. De Belastingdienst keert de toeslag uit. Op de site van de Belastingdienst vindt u uitgebreide informatie over de kinderopvangtoeslag. Wilt u weten wat voor u de werkelijke kosten zijn van kinderopvang? Dan kunt u een proefberekening maken via de website www.toeslagen.nl.

Hoe verloopt de aanmeldprocedure en wanneer weet ik of er plek beschikbaar is voor mijn kind?

Wanneer u uw kind heeft aangemeld via het inschrijfformlier en de administratiekosten heeft voldaan, ontvangt u een bericht dat uw inschrijving ontvangen en verwerkt is. U komt dan op de wachtlijst. Wanneer er een plekje vrijkomt op en van onze groepen, bekijken we de wachtlijst en kijken welk kind in aanmerking komt voor het plekje. Broertjes/zusjes van geplaatste kinderen hebben voorrang, daarna de ouders die werkzaam zijn op het Westergasfabriekterrein en dan op volgorde van inschrijving.
We doen ons best ongeveer 6 maanden vooruit te plannen, maar in praktijk kan het ook zo zijn dat een plekje op kortere termijn aangeboden kan worden. Dit kan bv. wanneer een kindje gaat verhuizen, of minder dagen wil afnemen. Wanneer we een plekje willen aanbieden aan ouders doen we dit per mail.